Proiect European in Finlanda

12 Sep

Proiect European in Finlanda

Începând cu dată de 01.09.2017 Club Stejarul a acceptat să participe în cadrul unui proiect European cu un grup format din 4 Studenţi şi un coordonator la o calătorie în Finlanda împreună cu alţi participanţi din ţări diferite (Croaţia , Spania, Letonia,Ungaria , Finlanda ). Întreagă călătorie s-a desfăşurat de-a lungul a 10 zile, reuşind astfel ca în aceste momente să îmbinăm utilul cu plăcutul .

Tema principală a acestui proiect a fost întâlnirea internaţională , reuşind ca în aceste 10 zile să descoperim o ţară minunată în care, mare parte este ocupată de păduri şi vegetaţie iar oamenii din această zonă sunt foarte calmi ceea ce ne-a făcut să ne simţim în largul nostru. Pe lângă activităţiile obişnuite pe care le-am avut de făcut, cum ar fi, aranjarea cabanelor şi vopsirea lor, îngrijirea gazonului, am avut și activităţi de muzică , video, articole de ziar şi mass media . Însă atracţia principală din locaţia unde ne-am cazat au fost sauna şi canoe. Mai mult de atât am reuşit să paricipăm la meciuri de fotbal cu refugiaţi în Heinola, reuşind astfel să-i facem fericiţi pe cei de acolo. Un alt oraş pe care am reuşit să-l vizităm a fost chiar căpială Finlandiei, Helsinki, şi am rămas cu adevărat impresionaţi de infrastructura oraşului, deoarece chiar dacă clădirile nu sunt foarte moderne au însă un stil unic, multe dintre clădiri fiind construite de un arhitect finlandez foarte cunoscut numit Alvar Aalto, care a reinventat stilul modern în secolul 20 şi este numit Părintele modernismului în ţările nordice . Pe lângă Helsinki am vizitat şi alte oraşele mai mici aflate mai la nord care într-adevăr ne au impresionat şi ele cu stilul lor aparte.

Ambientul a fost unul primitor reuşind să ne impresioneze chiar de la prima interacţiune cu participanţii şi putem spune că s-au legat chiar prietenii, deoarece tot ceea ce făceam acolo era un fel de viaţă în comun şi relationând unii cu alţii am reuşit să ne cunoaştem mai bine.

O altă activitate interesantă care ne-a făcut să aflăm informaţii utile a fost prezentarea ţărilor participante la proiect , fiecare grup a avut de prezentat un proiect despre propria ţară şi la sfârşitul prezentărilor multă lume a rămas cu nişte idei importante, unele chiar amuzante. Pe lângă aceste prezentări am avut şi dezbateri despre Introducerea Islamismului în UE cât şi invitaţi care ne-au prezentat atât teoretic cât şi practic, ce înseamnă leadership-ul dar şi în ce constă a fi un leader de succes.

Per total, această excursie a fost una deosebită şi am reuşit să cunoaştem o ţară curată, frumoasă, cu stilul ei aparte şi cu nişte oameni calzi şi primitori.

Write a Reply or Comment